Rots & Water training

Bent u op zoek naar een Rots & Water training in Pijnacker? Loopt uw kind vast op samenwerken met andere kinderen, omgaan met gedachten en emoties of voelt het kind zich onzeker? Misschien is de Rots & Water training iets voor uw kind!

Wat is Rots & Water?

Rots & Water is een practice en evidence based programma. Het is een psycho-fysieke training en het hoofddoel van de training is het bevorderen van een positieve ontwikkeling van de sociale en emotionele competenties en het vergroten van het zelfbeeld en het omgaan met anderen. Ook is er aandacht voor het voorkomen/verminderen van sociale problemen, zoals pesten, conflicten, buitensluiten, meelopen en ander grensoverschrijdend gedrag.

In het dagelijks leven kom je als kind veel uitdagingen tegen. Volgens het rots & water programma zijn er kinderen die meer rots kwaliteiten hebben en iets van de water kinderen kunnen leren, of kinderen die veel water kwaliteiten hebben maar juist meer van de rots kunnen leren. Kinderen leren op deze manier samenwerken en leren om te gaan met de eigenschappen van een ander. Rots & Water is dus voor iedereen. De kinderen krijgen meer inzicht in hun handelen, gedachten en emoties, bij de training leren ze dit om te zetten in positieve acties. Het leert de kinderen zijn kwaliteiten en talenten te ontdekken en zo weer in zijn/haar kracht te gaan staan.

Praktische informatie

Data 2024

Binnenkort is er nieuwe data bekend. 

Goed om te weten

  • 8 weken 1 bijeenkomst van 60 minuten.
  • Groep 1; leeftijd 6 tot 10 jaar (max. 6 deelnemers) 
  • De training wordt gegeven in Pijnacker
    De training kan alleen doorgaan bij minimaal 4, maximaal 6 kinderen. 

 

Investering & Vergoeding

Kosten voor de training bedragen in totaal €200-, per kind voor 8 bijeenkomsten, inclusief materiaal en contact moment voor ouders/verzorgers.

 

Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de Rots en Water training geheel òf gedeeltelijk (soms wel 75% tot 320,- euro). U kunt bij uw eigen zorgverzekeraar navragen hoe het zit met de vergoedingsmogelijkheden.