Is Kindercoaching Flore voor uw kind?

Het kan voor komen dat u merkt dat uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Het heeft last van pieker gedachten, kan snel boos worden of voelt zich onzeker. Deze klachten kan uw kind erg last van hebben en belemmeren in zijn of haar ontwikkeling.
Kindercoaching is een laagdrempelige en effectieve manier om uw kind hierbij te ondersteunen en de juiste tips te geven om weer verder te kunnen. Soms kan een luisterend oor voor een kind al genoeg zijn.

Op de volgende gebieden kan ik ondersteuning geven.

Omgaan met emoties

Boos, verdrietig, teleurgesteld, bang of blij. Kinderen ervaren veel emoties door de dag heen en het om gaan hiermee kan ingewikkeld zijn. Het is belangrijk om je eigen emoties en die van een ander te herkennen, je emoties te beheersen en woorden te geven aan je emoties. Het controleren van emoties is nog lastig, naarmate kinderen ouder worden leren ze dit steeds beter.
Soms is het voor kinderen moeilijk om zich te herpakken na een boos of verdrietig gevoel, kinderen kunnen er lang in blijven hangen en het gevoel moeilijk los laten.
Samen met uw kind kijk ik waar de emotie vandaan komt, hoe hij/zij zich weer kan kalmeren, helpende gedachtes leert inzetten en een positief zelfbeeld te vormen. Dit allemaal zodat uw kind weer in zij kracht komt te staan.

❀Zelfvertrouwen

Wanneer een kind weinig zelfvertrouwen heeft kan het negatief over zichzelf denken en vinden dat andere alles beter kunnen. Dit kan een vervelend gevoel geven aan het kind. Ook kan het voorkomen dat een kind minder durft, bang is om fouten te maken en het moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen.
Samen met uw kind kijken we hoe hij/zij negatieve gedachten kan omzetten naar positieve gedachten. Leren complimenten te ontvangen en focussen op de dingen die hij/zij wel goed kan. Zo ontwikkelt het kind een positief zelfbeeld.

Mocht u een vraag hebben over een thema/gebied die er niet bij staat? Neem gerust contact op via het contactformulier of via 06 26000594 en overleggen we vrijblijvend wat ik voor u kan betekenen.